RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Помістили в стоячу камеру: з'явилися тривожні дані про затриманого українського активіста в Криму

У неділю, 10 червня, затриманого в анексованому Російською Федерацією Криму українського активіста Володимира Балуха на кілька годин помістили в стоячу камеру.

Про це йдеться на сторінці Crimean Human Rights Group у Facebook.

Так, в "олівець" (вузька камера, в якій можна тільки стояти або сидіти) активіста відвели після того, як доставили в СІЗО Сімферополя з ізолятора тимчасового утримання в сел. Роздольне.

"В українця без пояснення причин взяли відбиток пальця правої руки. Володимир поскаржився родичам, що в задушливому приміщенні він відчув сильний головний і серцевий біль. Коли Балуха привели в його камеру, він виявив, що з камери зник телевізор, про наявність якого повідомляє в своїй офіційній відповіді українському омбудсмену російський омбудсмен Тетяна Москалькова", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що, незважаючи на заяви російської сторони, Балух у камері в даний час перебуває один, співкамерника у нього немає, а телевізор був єдиним джерелом інформації.

"Кримська правозахисна група" розцінює це як необґрунтовану ізоляцію українця від зовнішнього світу з метою чинити на нього додатковий тиск", - додали в прес-службі.

Як повідомляв "Апостроф", Балух, який оголосив 19 березня безстрокове голодування в СІЗО Сімферополя, втратив 30 кілограмів ваги.