RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Стало відомо про смерть жінки через халатність лікарів під Сумами

У Сумській області 45-річна жінка померла через халатність лікарів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив спікер Генеральної прокуратури України (ГПУ) Андрій Лисенко.

Так, за даними слідства, 2 січня 2018 року жінка зі скаргами на біль звернулася до медустанови. На наступний день їй провели хірургічну маніпуляцію.

5 січня пацієнтку виписали, проте в зв'язку з погіршенням стану здоров'я вона знову звернулася за допомогою до лікарів. Її госпіталізували і прооперували. Стан пацієнтки погіршувався з кожним днем, після чого їй провели чергове оперативне втручання. Так і не прийшовши до тями після операції, пацієнтка померла 3 лютого.

"Згідно з висновком експертів, у першу чергу пацієнтці встановили неточний діагноз, при цьому були протипоказання для призначення хірургічної маніпуляції. Після цього пацієнтці призначили невідповідну антибіотикотерапію. Смерть жінки настала в результаті сепсису, інтоксикації", - зазначив Лисенко.

Він уточнив, що встановлено - пацієнтка померла через неналежне виконання медичними працівниками своїх обов'язків. Дії виконуючої обов'язки завідувача гінекологічного відділення кваліфіковано за ч. 1 ст. 140 КК України. Їй повідомили про підозру. У даний час встановлюється ступінь провини інших лікарів.

Як повідомляв "Апостроф", у Каховці Херсонської області 3-річний хлопчик помер у результаті лікарської помилки.