RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Трупів більше, ніж на війні: мережу розбурхав пост про тяжку проблему України

Користувачів інтернету розбурхав пост про кількість загиблих і постраждалих у ДТП в Україні з початку року.

Відповідну публікацію на своїй сторінці в Facebook розмістив патрульний поліцейський Василь Коряк.

"На сайті Департаменту є статистика. З нового року і до першого дня літа наші втрати у війні становлять: 988-200-х, 10146 - 300-х. Охр*ніли? Я теж. Тільки це не та війна, що на сході. Ця - по всій країні. Тисяча загиблих і десять тисяч поранених - це на дорогах, у ДТП. На війні, де замість куль вбивають низьколітаючі легковики, а замість осколків (для масового ураження) використовуються маршрутки, перероблені з вантажівок і холодильників. Я не збрешу, якщо прикину, що за рік у патрулі крові і трупів я бачив більше, ніж за рік в АТО... (антитерористичній операції на Донбас, - ред.)",- зазначив він.

За словами Коряка, серед причин такої сумної статистики - те, що водії і пасажири не пристібаються ременями, говорять по телефону під час руху, не дотримуються швидкісних режимів. Патрульний підкреслив, що з такою ситуацією потрібно щось робити.

"На сході п'ятий рік війни, але ми її переживемо. Ми її переможемо. А цю, дорожню війну, її ні. Тут не буде абсолютної перемоги ніколи. Ні через рік, ні через десять", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві на вулиці Набережно-Хрещатицькій сталася смертельна ДТП, в результаті якої чоловік залишився без голови.