RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Тому що правий: суд покарав водіїв маршруток, які не хотіли безкоштовно возити ветеранів АТО

У Кривому Розі Дніпропетровської області учасник бойових дій на Донбасі, керівник місцевого відділення організації "Всеукраїнський союз воїнів АТО" Сергій Бойко виграв суд проти водіїв маршруток, які відмовлялися безкоштовно возити ветеранів АТО.

Про це йдеться на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook.

Так, позов проти компанії-перевізника, в маршрутному таксі якої військовослужбовцю відмовлялися надавати безкоштовний проїзд, розглядав Жовтневий районний суд міста.

Як уточнює "Радіо Свобода", суд прийняв рішення про часткове задоволення позовної заяви військового про стягнення з перевізника суми морального відшкодування. Згідно з рішенням суду, це 2 тис. гривень.

За словами адвоката Олени Шафранової, яка представляла інтереси Сергія Бойка в суді, інцидент стався ще у 2016 році. Тоді військовослужбовець разом з родиною їхав у маршрутці, і водій відмовив йому в пільговому проїзді. Крім того, він зажадав, щоб боєць разом з рідними покинув маршрутку.

Бойко склав акт про відмову в пільговому проїзді і вже на наступний день звернувся зі скаргою в мерію. Судовий процес тривав близько року.

Чоловік вимагав від перевізника 10 тис. гривень компенсації моральної шкоди, однак суд присудив виплатити 2 тис. гривень. Згідно з постановою суду, перевізник може оскаржити рішення в апеляційній інстанції протягом 30 днів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережі обурив інцидент з водієм маршрутки та учасником АТО в Києві.