RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Кілька днів чекати літак: стало відомо про нові пригоди туристів в київському аеропорту

В аеропорту "Київ" ім. Ігоря Сікорського ("Жуляни"), знову виникли проблеми з вильотом туристів. Цього разу близько 70 осіб не можуть другий день потрапити в Туніс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пасажирку рейсу Наталю Вітвіцьку.

22 червня з аеропорту були скасовані всі три рейси в Туніс, а потім їх кілька разів переносили на іншу дату. 23 червня туристів поселили в готелі та пообіцяли виліт 24 червня.

"22 червня з аеропорту Жуляни до Тунісу не змогли вилетіти близько 70 людей з усієї України. До Києва привезли людей з різних міст, адже їм скасували рейси в Туніс в їх місцевих аеропортах. Так, у Жулянах у цю п’ятницю опинились люди з Харкова, Запоріжжя, Борисполя, Чернівців. Загалом 22 червня не вилетіли з Києва до Тунісу десь 3 літаки. Деяким туроператор пообіцяв, що вони вирушать 23 червня о 19:00, деяким пообіцяли - 24 червня о 17:00. Нам не пояснили, яким чином ми помістимось в один літак. Ми всі мали летіти з Києва у різні міста Тунісу", - розповіла Вітвіцька.

Також відомо, що проблеми виникли у людей, які придбали квитки авіакомпанії Bravo Airways. Пасажирам показали офіційний лист з поясненням про відсутність літака на 22 червня. В папері сказано, що рейс скасували через відсутність вільного авіасудна.

Фото: rbc.ua

У диспетчерській службі аеропорту "Київ" повідомили, що запланованих рейсів на 22 і 23 червня не було навіть в розкладі, а на 24 червня є тільки один рейс, запланований на 19:00.

Туристи написали колективне звернення до авіакомпанії. Люди побоюються, що їм не повернуть витрачені гроші.

"Не зрозуміло, хто повинен повертати гроші. Деякі туроператори не виходять на зв'язок", - кажуть вони.

Також наголошується, що представники туроператорів пообіцяли повернути гроші тільки 15 пасажирам, які відмовилися від рейсів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в "Жулянах" пасажири блокували вильоти літаків через багатогодинну затримку рейсу.