RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про серйозну НП з пасажирським літаком в небі над Одесою: фото і відео

Вранці в суботу, 23 червня, в аеропорту Одеси сталася надзвичайна подія, - спочатку літак довго не могли запустити, через годину після чого він приземлився назад.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала одна з постраждалих пасажирів Катерина Безпалова.

Відзначається, що чартерний рейс YE 2301 Одеса-Барселона виконувався спільно компанією YanAir і оператором Join-Up, - він зміг вилетіти з великим запізненням, при цьому, поряд з ним працювала якась техніка.

"Літак абияк вилетів з Одеси з неабияким запізненням, але краще б, звичайно, не вилітав. Спочатку двигун завівся з якимось дуже дивним звуком або, скоріше, не завівся. Екіпаж повідомив, що це неполадки наземних і після того, як їх нібито усунули, ми злетіли... але політавши півгодини все-таки з'ясувалося, що з літаком щось не так, і доведеться повернутися назад... Він благополучно сів 10 хвилин назад! Як випустили літак?!", - описала ситуацію Безпалова.

"Ми всією нацією звикли вже до того, до чого неможливо звикнути, але, без згущення фарб, з літаком було дуже погано! Ось його бортовий номер Urcog... Переконайтеся, що ви не заходите на його борт для польоту!", - додала вона.

Також вона опублікувала фото і відео з місця подій:

Заступник директора аеропорту з виробничих питань прокоментував інцидент: "Під час набору висоти виникла технічна несправність, екіпаж попросив повернутися назад, і аеропорт його прийняв. За технічним станом - є представник авіакомпанії, він вам відповість на це питання. Аеропорт за повітряне судно не відповідає", - сказав він, однак, не дав остаточної відповіді на питання, чи у справному стані випустили літак.

У той же час, за даними ТСН, літак "заводили з штовхача", і він злетів близько 6:00 ранку, після чого через "проблеми з тиском" через годину повернувся назад. Інша пасажирка показала фото мухи, яка застрягла в ілюмінаторі літака:

Після приземлення близько 200 осіб залишили чекати заміни літака. Поки невідомо, чи дадуть їм яку-небудь компенсацію.

Як повідомляв "Апостроф", 14 червня відразу в двох аеропортах Києва відбулися НП.