RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Колишній військовий влаштував вибух в житловому будинку під Сумами: фото з місця НП

У Глухові Сумської області колишній військовий влаштував вибух в під'їзді житлового будинку, щоб помститися чоловікові, з яким у нього був конфлікт.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Подія сталася ввечері 23 червня. У поліцію зателефонувала мешканка двоповерхового будинку і повідомила про вибух в під'їзді. На місці події було встановлено, що вибух стався в результаті розриву бойової фугасної гранати. Ніхто з мешканців не постраждав. У будинку пошкоджені вхідні двері, стіни, розбиті вікна.

Фото: su.npu.gov.ua

Також поліцейські з'ясували, що напередодні між жителями будинку і трьома військовими, які знімають житло в сусідньому будинку, стався конфлікт. Підозра лягла саме на цих чоловіків. На момент прибуття поліцейських всі вони були п'яні. У їх квартирі знайдено гранату і пристрій для куріння марихуани. Було встановлено, що граната, знайдена в квартирі, і уламки тієї, яка вибухнула в будинку, мають однакові маркування.

Фото: su.npu.gov.ua

Вже у відділенні поліції чоловіки зізналися в скоєному. Гранату в будинок закинув один з них. Це була помста чоловікові за зауваження в його адресу і словесний конфлікт, який в подальшому виник між ними.

Затриманому повідомлено про підозру по ст. 296 ч. 4 КК України "Хуліганські дії, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень" і 263 ч. 1 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами". Він затриманий в прядку ст.208 КПК України. Чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Фото: su.npu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", на початку червня чоловік в масці кинув під ноги відвідувачам нічного клубу в Сумах гранату.