RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Напад на табір ромів у Львові: з'явилися дані про стан постраждалих

Один постраждалий внаслідок нападу на табір ромів у Львові ще в лікарні в стані середнього ступеня тяжкості, в той час як інших відпустили.

Про це міський голова Андрій Садовий написав на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що всі роми проходять як свідки, в той час як розслідування проводиться Пустомитівським районним відділом поліції.

Один поранений перебуває в восьмій лікарні в стані середнього ступеня тяжкості, в той час як постраждалим жінці і дитині зашили рани і відпустили. Жертвам нападу на кілька днів планується надати місце для проживання.

За даними поліції, більшість нападників - люди у віці 17-18 років. Ними керував старший чоловік, він уже був затриманий. Вбитого рома цілеспрямовано кололи ножами з метою вбивства, а жінку порізали, коли вона намагалася захистити 10-річну дитину.

"У цьому вбивстві виключно ваша вина і вина поліції, тому що коли львівська громада закликала до всіх інстанцій врегулювати ситуацію з циганами то вам було наплювати, так само як і зі сміттям!", "Вбивати людей - це дуже погано, але таке іноді трапляється, коли правоохоронні органи не діють на попередження, випускають злодіїв і хуліганів, а ваше місто Львів занурюється в толерантність до криміналу і безладу...", "Банди циганок роками працюють в центрі міста, крадуть у всіх і все. Обличчя впізнавані, але чомусь безкарно все сходе їм з рук", "Коли ромів намагаються вигнати з міста, хоча і таким варварським способом, то навіть мер стає на їх захист. А коли цигани тероризують місто крадіжками в транспорті, жебрацтвом, хуліганством - то на це ніхто не звертає уваги", - прокоментували інцидент в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 23 червня близько десятка молодих людей з ножами напали на поселення ромів, - одна людина загинула, ще четверо людей, в числі яких дитина, постраждали.