RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

З'явилося відео з місця нападу на табір ромів у Львові

Підозрюваним у скоєнні нападу на табір ромів у Львові, під час якого одна людина була убита, а ще четверо отримали поранення, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного ув'язнення.

Про це повідомив глава Нацполіціі Сергій Князєв.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження по п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою.

Князєв зазначив, що поліція затримала всіх нападників на ромське поселення у Львові - сім молодих людей у віці 16-17 років, жителів Львова.

Крім того, поліцейські встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

З місця події вилучено речові докази, зокрема - ніж, яким завдано поранення загиблому, інші предмети, які зловмисники використовували для нанесення пошкоджень жителям табору.

Крім того, зараз поліцейські встановлюють і доставляють в відділення поліції інших осіб, які можуть бути причетні до цього нападу.

"Аморальність цих людей, які в контексті останнього нічного випадку у Львові посеред ночі зробили зухвалий напад на табір ромів - не можна виправдати нічим. Від рук нападників загинув 24-річний юнак. Ще чотири людини, серед яких навіть одна дитина, отримали поранення", - заявив Князєв.

"Запевняю, поліція виконає свою роботу: винні в скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і понесуть покарання відповідно до чинного законодавства", - додав глава Нацполіціі.

Відзначається також, що розслідування перебуває на контролі керівництва поліції і Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 23 червня близько 10 молодих людей з ножами напали на поселення ромів. Внаслідок інциденту 24-річний чоловік ромської національності отримав смертельні ножові поранення. Ще чотири людини, серед яких дитина, були травмовані.