RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стало відомо про смерть відомого українського волонтера: в мережі хвиля скорботи

У середу, 27 червня, в Знам'янці Кировоградської області померла Катерина Валевська, відомий волонтер і учасник бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє "Цензор.нет".

Як розповіла місцева волонтер Наталя Тишкевич, Катерині Валевській поставили діагноз - рак третьої стадії. Останні свої дні вона жила в чужому домі з дозволу господаря.

"Вона тиждень вже лежала. Вчора їй продукти привозили. Вона сама в хаті жила. Господар в селі, ось і дав їй житло. Сьогодні заїхав наш волонтер до неї, а вона вже мертва. Написали з її сторінки синові повідомлення. Чекаємо відповідь", - повідомила вона.

Валевська була відома по своїй акції "Велика українська хода", під час якої вона здолала тисячі кілометрів і побувала у всіх великих містах і в багатьох невеликих містах країни. Крім того, вона воювала на Донбасі і допомагала військовим як волонтер.

Відзначається, що практично в кожній області вона відвідувала кладовища, на яких були поховані бійці, загиблі на Донбасі. Журналістам Валевська також розповідала, що довжина прапорів, які вона за три роки зібрала, становить близько кілометра.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Одесі 6 червня близько 5 години ранку померла волонтер Інна Осмачко, яка відома тим, що плела для українських військових маскувальні костюми і мережі.