RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Сумах осквернили пам'ятник Героям Майдану: опубліковано фото

У Сумах двоє жителів Чернігівської області осквернили пам'ятник Героям Майдану, їх затримали правоохоронці.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Сумській області.

Так, близько другої години ночі наряд патрульної поліції, що проїжджав по вулиці, помітив, як молоді люди в Сквері Героїв Небесної Сотні справляють природні потреби на встановлений там пам'ятний знак Героям Майдану.

Відзначається, що, помітивши поліцейських, зловмисники спробували сховатися, але були затримані. У одного з хлопців виявили запис того, що відбувається, зроблений на телефон, його долучили до справи.

Затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство - грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом). Правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу затриманим у вигляді домашнього арешту. Їм загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

Уточнюється, що затримані - випускники сумських навчальних закладів.

Фото: su.npu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кривому Розі розгорівся скандал через те, що біля стели героїв антитерористичної операції на Донбасі розмістили обурливу рекламу.