RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Названо головні причини зриву чергового перемир'я на Донбасі

Існує цілий ряд причин, через які недавно оголошене "хлібне перемир'я" на Донбасі було в черговий раз зірвано.

Про це розповів "Апострофу" аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

За його словами, є три причини зриву перемир'я.

"Перша причина - це небажання сторін. Друга - горезвісний людський фактор, адже досить хоча б одного втомленого або неадекватного бійця з будь-якого боку, щоб перемир'я було зірвано, - додає Тишкевич. - Третя причина - небажання самої РФ. Якщо згадати Мінські угоди, то вони починаються з пункту про розведення сторін і припинення вогню. Перемир'я укладаються в рамках Мінського процесу, але якщо не виконується загальна, рамкова угода, то чому має виконуватися приватна угода, укладена в рамках Мінська?", - пояснює експерт.

Варто відзначити, що так зване "хлібне перемир'я було оголошено опівночі 1 липня. Напередодні в Мінську, в рамках роботи Тристоронньої контактної групи, сторони домовилися про припинення вогню по всій лінії фронту на два місяці: з липня по серпень, в зв'язку з початком збору врожаю. Однак лише через декілька годин після формального настання перемир'я режим тиші був порушений.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": "Хлібне перемир'я" на Донбасі: Росія підвищує ставки, а Україна отримує свою вигоду.