RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Журналіст докладно розповів про смертельний вибух міномета на навчаннях під Рівним

Вибух на полігоні в Рівненській області, внаслідок якого вранці 6 липня загинули українські військові, стався під час тактичних навчань мінометної батареї 128-ї гірничо-штурмової бригади ЗСУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український журналіст Юрій Бутусов.

Відзначається, що інцидент трапився о 5:55, - на позиції встановили чотири міномета "Молот" в ряд, проводили стрільби по цілях з витратою в 28 мін.

"Тобто стрілянину коректували, темп невисокий, поспіху не було. Стріляли "з шнурка" - тобто постріл командиром міномета здійснювався з окопу, після того як його бійці заряджали міномет і займали місця в укритті. Стрільба здійснювалася під наглядом командира батареї, який перебував безпосередньо на вогневій і контролював виконання завдання. Заряджаючі опускали міну в ствол міномету, відразу розгорталися і бігли в окоп. Міна опускається по стовбуру дві-три секунди. Навідники в цей час перебували біля мінометів і забезпечували точність наведення", - підкреслив журналіст.

За його словами, вибух стався, коли заряджаючий опустив міну в ствол і почав йти в укриття, але не встиг, - навідник, заряджаючий і командир батареї загинули на місці. Дев'ять бійців найближчих мінометних розрахунків постраждали.

Як повідомляв "Апостроф", після вибуху міномета "Молот" на полігоні під Рівним в Україні заборонили використовувати їх в навчаннях.