RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Донбасі затримали зрадника в лавах українських військових: відео

Військова контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила і затримала українського військового-зрадника, який воював на боці бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР").

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Операції Об'єднаних сил (ООС).

Відзначається, що житель Херсонської області в 2014 році приєднався до бойовиків проросійських бандформувань і вступив на службу в штаб "ДНР" у місті Часів Яр на Донбасі. Він зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків по виявленню та затриманню патріотично налаштованих громадян України в Артемівському районі Донецької області.

У липні 2014 року з початком звільнення українських міст від проросійських бандформувань чоловік залишив службу в "ополченні Новоросії" та повернувся на Херсонщину.

За даними силовиків, чоловік був призваний по мобілізації до Збройних сил України (ЗСУ) та в подальшому уклав контракт на проходження військової служби в одній з військових частин, яка залучена до Операції Об'єднаних сил.

Уточнюється, що оперативники військової контррозвідки викрили і деякий час тримали колишнього бойовика під контролем. 6 липня матеріали про протиправну діяльність вказаної особи були передані в Бахмутський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області з метою відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські військові схопили офіцера ЗСУ, який втік до бойовиків "ЛНР".