RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про сумну ситуацію з природою в Криму: опубліковано фото півострова з космосу

В інтернеті оприлюднили фотографії окупованого Російською Федерацією Криму з космосу, на яких зафіксовано значне зменшення рослинності на півострові.

Відповідні знімки розміщено на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"Дані космічної зйомки свідчать про значне погіршення стану унікального рослинного світу Кримського півострова. Недбале ставлення окупаційної влади Російської Федерації до унікального природного середовища в північній, центральній та східній частинах Автономної Республіки Крим може привести до масового вимирання рослинного і тваринного світу, ерозії грунту, пожеж в екосистемах і екологічної катастрофи на півострові", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що за два роки індекс, який використовується для кількісної оцінки рослинного покриву, в деяких частинах Криму знизився до найнижчої позначки 0,3. Загальне зниження кількості опадів в 2018 році (в порівнянні з попередніми роками) також негативно вплинуло на стан рослинності на півострові.

Фото: mtot.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти на відео показали наслідки відсутності води в Криму.