RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Помер український доброволець, який воював на Донбасі: опубліковано фото

У п'ятницю, 13 липня, помер один з активних учасників Майдану, доброволець Андрій Іванов (позивний "Святослав").

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, Іванову було 53 роки, причина смерті - інфаркт.

"Він стріляв по "Беркуту" на Майдані, він стріляв по російських окупантах на фронті. Андрій народився в Мелітополі, потім довго жив у Маріуполі. Поїхав на заробітки в Росію, працював будівельником на будівництві газопроводу. А потім почався Майдан, і, приїхавши на Майдан під час відпустки, Андрій на роботу не повернувся. Там, у Росії, був колектив, гроші, а Іванов вибрав боротьбу за свободу України", - зазначив Бутусов.

Він додав, що Іванов жив на третьому поверсі в Будинку профспілок і брав участь у всіх сутичках, починаючи з січня, на Грушевського, на Майдані, був контужений світло-шумовою гранатою.

"Після революції Андрій пішов на війну добровольцем, у складі батальйону НГУ "Донбас". 15 лютого 2015-го під час наступальної операції в Широкиному колона "Донбасу" заїхала в бойові порядки противника, почався бій на ближній дистанції, Андрій отримав важкі поранення, втратив кисть руки, безліч осколків. Його виходжували в Україні і в США, в Сан-Антоніо встановили протез на руку. Але багато дрібних осколків так і не було вилучено. Він став інвалідом війни, але мало хто знав про його вчинки під час революції", - розповів журналіст.

Бутусов зазначив, що свого житла у Іванова не було. Він жив у Києві в невеликому хостелі для ветеранів війни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про смерть двох бійців Збройних сил України, які воювали на Донбасі.