RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Фейки і нахабна брехня: європейці підрахували, скільки разів Росія обманювала про MH17

Європейський проект по боротьбі з кремлівською дезінформацією EUvsDisinfo заявив, що зафіксував 89 російських фейків у ЗМІ щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі, збитого російським "Буком".

Про це йдеться в дослідженні проекту до четвертої річниці трагедії, що сталася в Донецькій області 17 липня 2014 року.

Відзначається, що прокремлівські ЗМІ та тролі постійно намагаються перешкодити розслідуванню причин трагедії і перекласти вину на Україну, незважаючи на велику кількість доказів, що вказують на вину Росії.

"Основа російської дезінформації полягає в наступному: українські пілоти збили літак, Україна знищила докази, щоб уникнути відповідальності, а Спільна слідча група (JIT) бреше, щоб перекласти провину на Росію", - йдеться в дослідженні.

Так, за даними EUvsDisinfo, протягом травня-червня 2018 року кількість таких фейків значно зросла, особливо після того, як 24 травня JIT оприлюднила докази, що літак був збитий російською ракетою.

"Станом на 29 травня EUvsDisinfo спростував 57 окремих випадків дезінформації щодо МН17. До 27 червня ця цифра досягла 89", - підсумували в дослідженні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в інтернеті нагадали фото ватажка так званої Донецької народної республіки Олександра Захарченка з депутатом РФ Сергієм Шаргуновим у кріслі збитого літака Boeing на Донбасі.

Також повідомлялося, що обвинувальні вироки у справі про катастрофу Boeing MH17 у небі над Донбасом можуть бути виконані в Україні.