RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бажаю ніколи не здаватися: в мережі оприлюднили новий лист Сенцова

В інтернеті оприлюднили новий лист українського політв'язня Олега Сенцова, який продовжує голодування в російській в'язниці.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістила українська журналістка, письменниця і кінорежисер Марія Старожицька.

"Бажаю вам ніколи не здаватися, навіть якщо іноді і доведеться програвати", - тільки що отримали лист від Олега Сенцова, з ВК-8 Лабитнангі. Йшов 5 днів", - зазначила вона.

Крім того, журналістка процитувала текст листа.

"Машо і Настю, здрастуйте! Спасибі вам за лист, за привітання і теплі слова. Радий, що у вас все так добре вийшло з минулим проектом, що ви його завершили і він вдало пішов. А за підтримку дякуйте не мені, а Герману-старшому. Це він одного разу сказав "у нашій професії більше тих, хто здався, ніж тих, хто програв"... Удачі в нових фільмах, сподіваюся, що коли-небудь побуваю на ваших прем'єрах", - написав Сенцов.

Варто нагадати, що Сенцов був засуджений у Російській Федерації до 20 років тюремного ув'язнення у справі "кримських терористів". 14 травня 2018 року український режисер оголосив безстрокове голодування.

Він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів (близько 70 осіб), яких утримує Росія. Незважаючи на стан здоров'я, Сенцов відмовляється припиняти голодування.

Як повідомляв "Апостроф", мати українського політв'язня Олега Сенцова звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням помилувати сина.