RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

З'явилися чергові докази участі Росії у війні на Донбасі: опубліковано фото

Українські сапери виявили 25 російських протипіхотних мін ПМН-2 неподалік від Водяного, Донецької області.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

"Після проведення інженерної розвідки місця, де поблизу Водяного, розташованого на Маріупольському напрямку, кілька днів тому на вибуховому пристрої підірвався український військовослужбовець, військові інженери виявили 25 російських протипіхотних мін ПМН-2. Перевірка місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів продовжується", - відзначили в штабі.

Також в штабі помітили, що в Україні, згідно з прийнятим міжнародним зобов'язанням відповідно до Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та їх знищення (Оттавська Конвенція від 18 вересня 1997 року), протипіхотні міни типу ПМН в 1999 році знищені і Збройними силами України не використовуються.

"Тому ця знахідка є ще одним доказом присутності російської зброї на території України. Цей факт задокументовано і буде використано в якості доказу російської агресії проти України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже повідомляв про міни, виявлені на Донбасі, які були виготовлені ще в 1994 році на Брянському хімічному заводі.