RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо про жорстокі вбивства дельфінів в окупованому Криму

В окупованому Росією Криму фіксують випадки жорстоких вбивств дельфінів.

Про це на прес-конференції в Сімферополі заявив молодший науковий співробітник лабораторії біохімії і фізіології гідробіонтів Карадагської наукової станції Андрій Артов, повідомляють РИА Новости.

Зокрема, навмисні вбивства дельфінів зафіксовано біля узбережжя Севастополя.

"У цьому році навесні ми спостерігали трупи тварин з розрізаними животами. Мені раніше не доводилося бачити таких ситуацій. Це не одна, а кілька тварин... Ми припускаємо, що тварини попалися живими і вони були фактично вбиті", - розповів Артов, зазначивши, що причини такого поводження з тваринами йому не зрозумілі.

Також вчений продемонстрував фотографії з відрізаною головою дельфіна, яка була виявлена на узбережжі в Севастополі. Він зазначив, що в основному дельфіни гинуть через потрапляння в сіті рибалок і браконьєрів.

За словами Артова, з квітня по вересень 2017 року на кримському узбережжі було виявлено 217 трупів афалін, белобочок і морських свиней. За чотири місяці цього року на березі виявлено вже 21 труп.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували фото з окупованого Криму, на якому зображений пляж, де замість туристів лежать мертві дельфіни.