RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Пасажирів везли нелегально: з'явилися скандальні деталі страшної ДТП із 10 загиблими під Житомиром

У водія маршрутки, яка потрапила в аварію під Житомиром, в результаті чого загинуло 10 осіб, не було прав для керування автобусом.

Про це з посиланням на чиновників державної служби "Укртрансбезпека" повідомляє ТСН.

"Перевезення взагалі нелегальне, ніяких дозвільних документів не було, і взагалі у того водія навіть не було прав категорії D, він не мав права керувати автобусом", - розповів журналістам заступник начальника управління держслужби Іван Герега.

Про водія відомо, що він з Рівного, позичив у друзів мікроавтобус і рушив на Київ напередодні, а на наступний день повертався назад з людьми.

Фірма, яка мала право на нерегулярні перевезення, зареєстрована в будиночку в селі під Рівним. Її парк - це один мікроавтобус, який позичили другу і в якому загинуло 10 осіб. Сусіди кажуть, що маршрутку в селі ніколи не бачили, а в управлінні транспортної безпеки відзначають, що працевлаштованих водіїв у підприємців теж не було.

"Автоперевізник не має договору на передрейсовий технічний огляд транспортного засобу і медичний огляд водіїв, вони безробітні", - пояснив начальник обласного управління "Укртрансбезпеки" Микола Коваленко.

У поліції попередньо провину за ДТП покладають саме на водія маршрутки.

"Тут я стовідсотково можу сказати, що вина водія маршрутки. Тому що гальмівного шляху не було. Причини, що призвели до цього, ми зараз будемо встановлювати. Це може бути і відволікання водія, і йому погано стало", - говорить начальник ГУ НП в Житомирській області В'ячеслав Печененко.

Водій вантажівки, в яку врізалася маршрутка стверджує, що під час виїзду на дорогу з заправки маршрутки в його полі зору не було.

"Я не бачив його в дзеркало, з якою швидкістю він рухався. Не було нікого, коли я виїхав на свою смугу. Я спокійно їхав. Їхав великий автобус - я його бачив, я його пропустив", - розповів він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в смертельній ДТП під Житомиром за участю маршрутки, в якій загинули десять чоловік і стільки ж постраждали, загинула одна дитина і ще двоє перебувають у важкому стані.