RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Знищує ворога за укриттям: опубліковано фото нової потужної зброї в Україні

В Україні налагодили серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16, здатних знищувати ворога навіть за укриттям.

Про це повідомляє прес-служба державного підприємства "Укроборонпром".

"РПВ-16 – термобарична зброя, яке розроблена і виробляється для українського війська за державним оборонним замовленням. Вогнемет вже вдало пройшов приймально-здавальні випробування і найближчим часом підсилить військові підрозділи", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що новинка оснащена реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю і знищує противника завдяки створенню при вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску.

"Фугасна дія 93-міліметрового пострілу РПВ-16 еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру. Тому ця переносна зброя здатна знищувати живу силу противника навіть за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку, на відстані близько одного кілометра", - додали в прес-службі компанії.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Гончарівському військовому полігоні пройшли випробування нового бойового модуля, встановленого на бойовій колісній броньованій машині "Козак-2М".