RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Харкові диверсант бойовиків ДНР намагався підірвати з гранатомета поїзд: опубліковано фото

У Харкові співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, якого звинувачують у спробі обстріляти з гранатомета вантажний потяг з паливно-мастильними матеріалами для ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як стверджується, житель тимчасово окупованого Донецька, який останнім часом живе на території Харківської області, був завербований терористичною організацією "ДНР" для вчинення диверсії на залізниці.

"Співробітники спецслужби задокументували, що за завданням кураторів фейкового "міністерства" зловмисник за допомогою реактивного протитанкового гранатомета мав підірвати вантажний потяг, який перевозив паливно-мастильні матеріали та інші матеріальні цінності для потреб Збройних Сил України в зоні проведення ООС... Співробітники СБ України із задіянням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали диверсанта біля залізничної станції "Основа" у Харкові під час спроби здійснити постріл з гранатомета у вантажний потяг. У зловмисника вилучено гранатомет РПГ-22 та чотири бойові гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами", - наголошується в повідомленні.

Порушено кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія). Також вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину і обрання щодо нього судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, не так давно в аеропорту "Бориспіль" співробітники СБУ затримали чоловіка, якого підозрюють у співпраці з бойовиками незаконного збройного формування "ДНР".