RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Волкер розповів про головну проблему з розміщенням миротворців на Донбасі: відео

Миротворчі сили Організації Об'єднаних Націй не можуть бути введені на окуповану територію Донбасу, поки Російська Федерація не дасть на це згоди.

Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер в інтерв'ю "112 Україна".

"Росія застрягла на своїй позиції, озвученій в вересні минулого року. Тобто, вони підтримують тільки розміщення сил захисту місії ОБСЄ. Це не створює умов для подальшого виконання мінських угод. Все, що нам потрібно - це справжні миротворчі сили, які забезпечать безпеку, виведення важкого озброєння, контроль за українським кордоном, забезпечать умови, при яких можуть бути проведені місцеві вибори", - зазначив політик.

Дипломат підкреслив, що готовий продовжувати обговорення з Росією плану введення миротворців на Схід України, проте основа позиції Сполучених Штатів залишається незмінною.

"Ми можемо відправити місію, лише коли Росія погодиться на це. Саме тому ми з ними ведемо переговори, щоб досягти домовленостей, щоб РФ на це погодилася. Тоді ми зможемо просуватися далі. Але без згоди Росії це неможливо" - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, в кінці червня 2018 року ватажок бойовиків так званої "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що в разі появи на Донбасі миротворців ООН за українським сценарієм по ним буде вестися вогонь.