RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Загострення на Донбасі: українські війська зазнали серйозних втрат

У суботу, 28 липня, бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі зробили спробу захопити позиції одного з українських підрозділів в районі населеного пункту Кримське Луганської області: загинуло двоє бійців ВСУ, ще двоє поранено.

Про це повідомляється на Facebook сторінці Операції об'єднаних сил.

Бойовики також понесли великі втрати, до 4 чоловік убитими і 6 пораненими.

Відзначається, що українські бійці, які виконували завдання на спостережному посту, прийняли бій з майже вчетверо переважаючим противником.

"Стійким утриманням займаних позицій, вони забезпечили підхід резервної групи українських підрозділів на чолі з командиром роти. Отримавши рішучу відсіч противник під щільним вогнем наших захисників вдався до відходу під прикриттям своєї артилерії. Їхній відхід був відрізаний вогнем мінометного підрозділу Об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

Також протягом поточної доби, від 7 до 18 годин бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Авдіївка, Павлопіль і Лебединське.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 27 липня бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню в зоні військового конфлікту на Донбасі, один військовий загинув в результаті підриву при проведенні інженерної розвідки.