RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Напад на відому активістку в Херсоні: журналістка розкрила скандальні подробиці справи

У розслідуванні справи про напад і обливанні кислотою працівниці Херсонської міської ради Катерину Гандзюк поки не проводилися експертизи.

Про це в Facebook написала Olga Khudetska.

"Хлопці приїхали до Катерини Гандзюк і з'ясували, що слідство тупить - експертизи досі не зроблені (навіть про склад речовини, хоча на кону швидке й доречне лікування). Відео з камер спостережень не вилучено офіційно, а те шо ви бачили зняте з екрану - так це на мобілку пацани позапроцесуально зняли. Вилучати, шоб воно стало матеріалом справи - для слабаків. Не опрацьовані десятки закладів з камерами в районі, не опитані по гарячому свідки, які самі звертались до поліції, але так і не були опитані", - йдеться в повідомленні.

За її словами, справу Гандзюк веде скандальний прокурор.

"Юрій Луценко взяв сьогодні під контроль справу, це чудово, але давайте подивимось, хто ж керує процесуальними керівниками всія Херсонщини? Чиї підлеглі так туплять разом з поліцейським слідством на пару і за добу все ніяк не почнуть роздуплятись? А керує ними прокурор Євген Красножон. Той самий, через якого загибель Веремія - кваліфікувалась як хуліганство, а не вбивство. Бо провадження щодо Крисіна по статті "вбивство" у справі Веремія було закрите постановою за підписом прокурора Красножона. Виринув він у Херсоні вже керівником відділу, нічо собі. Пішов на підвищення. Хоча ту постанову про закриття справи щодо Крисіна по вбивству Веремія у 2018 році скасував суд, до речі, що зайвий раз зафіксувало документально, наскільки Красножон був неправий", - уточнює вона.

Як повідомляв Апостроф, раніше правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради Катерину Гандзюк з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.