RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Напад з кислотою на активістку в Херсоні: з'явилися її розповідь і фото в лікарні

Юрист Масі Найєм відвідав у лікарні активістку, співробітницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк, яку 31 липня облили кислотою.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вийшла, мене облили. Відчула щось тепле. Потім зрозуміла, що одяг почав плавитися. Додому не могла піти. Перехожі намагалися промити водою", - наводить Найєм слова Катерини.

Він зазначив, що стан активістки близький до важкого. Батько постраждалої бачив нападника ще пару днів назад, коли Катерина була в Києві.

"Ну отримав замовник, кажуть, доларів 500. Я б дала більше, щоб не чіпали... Я не боюся - це частина моєї роботи... Я відчувала, що після нерозкритих злочинів в Одесі, після того що 32 дня поліція Херсона намагалася встановити факт того, що Сергій Нікітенко - журналіст, я відчувала, що я - наступна"... Я не спілкуюся з жодними правоохоронцями з Херсона", - розповіла активістка.

Як повідомляв "Апостроф", незабаром після нападу на Катерину Гандзюк поліція опублікувала відео з чоловіком, який облив її кислотою. Напад на активістку викликав в соцмережах бурю гніву.