RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Не допомогли навіть зливи: в мережі показали фото пересихаючого водосховища в Криму

В окупованому Росією Криму пересохло русло річки Біюк-Карасу у села Карасівка, внаслідок чого всихає і Білогорське водосховище.

Про це для ресурсу Крим.Реалії пише мешканка півострова.

"Русло річки Біюк-Карасу у селища Карасівка вище Білогірського водосховища повністю висохло. Тепер зрозуміло, чому запаси Тайганського і Білогірського водосховищ були вичерпані ще 5 липня, і скидання води з них зупинили. Адже без припливу води з Біюк-Карасу водосховище залишається без джерел живлення", - наголошується в матеріалі.

Відзначається, що тепер дно водосховища заростає травою, а зливи просто не в змозі наповнити його до необхідного рівня. Також жителька Криму розповіла, що вперше бачить, щоб верхів'я річки Біюк-Карасу так сильно пересихали.

"Цього літа я вперше за кілька десятиліть не побачив мальків в Білогірському водосховищі. Зазвичай в цей час їх численні зграйки кружляли біля берега. Причина в одному - рівень води знизився до мінімальних обсягів. Колись тут водилися і раки, була величезна кількість прісноводних молюсків. Зараз про молюсків нагадують лише сухі залишки раковин на дні, яке залишилось без води", - додала вона.

Фото: ru.krymr.com

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали відео стрімко висихаючого Білогірського водосховища.