RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Кримський татарин підпалив себе на акції протесту в Сімферополі: опубліковано фото і відео

У п'ятницю, 3 серпня, в центрі Сімферополя (окупований Російською Федерацією Крим) кримський татарин спробував вчинити акт самоспалення на акції протесту.

Про це повідомляє видання "Крим. Реалії".

Так, чоловік облив себе горючою рідиною і підпалив, однак свідкам інциденту вдалося оперативно загасити одяг, що спалахнув на ньому. Перед підпалом активіст заявив, що здійснює акт самоспалення на знак протесту проти свавілля влади.

За словами одного з очевидців, акт самоспалення спробував здійснити Ватан Карабашев. Його мати, Муміне Муртаза, з 2006 року була учасником акції на масиві "Стрілецьке", у неї там був побудований капітальний фундамент.

Фірма "Акура" обгородила цей фундамент і кілька інших парканом. Сьогодні цей фундамент зруйнований. Ватан Карабаш прийшов, щоб захистити свою матір, яка зверталася в різні інстанції, але її питання не вирішувалося.

Відзначається, що жителі "галявини протесту" "Стрілецька" другий день мітингують проти будівництва паркану. 3 серпня вони прийшли до будівлі Сімферопольської міської адміністрації і зажадали зустрічі з владою.

За даними видання, на місці "галявини протесту" "Стрілецька", де кримські татари звели будинки, готуються будувати новий район на дев'ять тисяч осіб під назвою "Кримська троянда". Крім житлових будинків, планують звести школи, дитячі садки, спортивні комплекси і магазини. Зараз там живуть переважно репатріанти.

Фото: ua.krymr.com

Як повідомляв "Апостроф", 26 липня екс-військовослужбовець Збройних сил України Сергій Ульянов підпалив себе під будівлею Міністерства оборони.