RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дітей втягнули в нову смертельну мережеву гру: у чому суть Момо

Через месенджер WhatsApp поширюється інтерактивна гра для неповнолітніх Момо (Momo), яку порівнюють з суїцидальною грою "Синій кит".

Про це пише The Mirror.

Суть гри полягає в тому, що анонімний куратор присилає учаснику моторошні фотографії з елементами насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. Якщо підліток відмовляється, йому починають надходити погрози.

Адміністратор небезпечної гри використовує для аватарки фото скульптури, створеної японським художником Мідорі Хаясі, який не пов'язаний з грою.

Відзначається, що про небезпеку нової гри вже попередили в Мексиці.

"Ризик цієї проблеми серед молоді та неповнолітніх полягає в тому, що злочинці можуть використовувати гру для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, знущання, вимагання та виникнення фізичних і психологічних розладів, таких як неспокій, депресія і безсоння", - заявляють співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю мексиканського штату Табаско.

Також наголошується, що Момо ймовірно стала причиною самогубства 12-річної дівчинки в Аргентині. За даними поліції, за кілька хвилин до суїциду вона записала себе на відео. Слідчі припускають, що хтось підштовхнув її до цього.

Читайте на "Апострофі" поради психолога про те, як запобігти участі дітей в смертельних іграх в мережі: 50 днів на самогубство: як уберегти дитину від небезпечних онлайн-ігор.