RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путінські тюремники відзначилися цинічною заявою про Сенцова

У Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що стан здоров'я голодуючого більше 80 днів українського політв'язня Олега Сенцова не погіршився.

Про це йдеться в прес-релізі управління відомства в Ямало-Ненецькому окрузі.

"Засуджений Сенцов О.Г. знаходиться під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання, і лікарів-фахівців ГБУЗ "Лабитнангскька міська лікарня". Щодня Сенцов О.Г. оглядається медичними працівниками, проводяться клініко-лабораторні та інструментальні дослідження.

Йому призначено і проводиться лікування, спрямоване на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень", - сказано в повідомленні.

За даними російських тюремників, 6 серпня проведено лабораторне обстеження Сенцова.

"За результатами огляду та обстеження погіршення стану здоров'я і лабораторних показників не встановлено. Фактів відмови Сенцова О.Г. від підтримуючої терапії і медичної допомоги не зареєстровано. Стан здоров'я Сенцова О.Г. оцінюється як задовільний", - також наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", за словами адвоката Дмитра Дінзе, у Сенцова почалася анемія і спостерігаються проблеми з серцем.