RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Був лікарем, а себе не вберіг: опубліковано фото і біографія загиблого бійця ЗСУ з Волині

9 серпня під час несення служби на спостережному посту поблизу міста Мар'їнка внаслідок поранення снайперською кулею загинув український військовослужбовець – фельдшер, старший сержант військової служби за контрактом Сергій Цепух.

Про це повідомляє оперативне об'єднання ЗСУ "Повітряне командування "Схід".

"На жаль, ми продовжуємо втрачати найкращих українських чоловіків на війні з російським окупантом. Це триває вже п’ятий рік. І щодня ворог завдає нам нового болю: вбиває і наносить поранення чесним, мужнім і відданим своїм родинам та рідній землі людям, які на Сході України борються за існування нашої держави. Ми цього ніколи не забудемо. І далеко не всі зможуть пробачити. Пізно ввечері дев’ятого серпня під час несення служби на спостережному посту поблизу міста Мар'їнка внаслідок зрадницької кулі снайпера загинув ще один військовослужбовець – фельдшер, старший сержант військової служби за контрактом Сергій Цепух", - йдеться в повідмленні.

Згідно з повідомленням, незважаючи на те, що під час виконання бойового завдання він знаходився у засобах індивідуального захисту, куля, снайпера, яка потрапила в обличчя, обірвала його життя.

26-річний Сергій Цепух, служив на Дніпропетровщині головним сержантом взводу охорони Центру управління та оповіщення повітряного командування «Схід» Повітряних Сил ЗС України. З середини червня цього року військовослужбовець був залучений до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій області у складі однієї з механізованих бригад Сухопутних військ. Своєю службою Сергій показав приклад порядності, мужності, вірності військовій присязі.

Народився Сергій у селі Видерта Камінь-Каширського району Волинської області. У Рівненському державному базовому медичному коледжі набув спеціальність фельдшера.

Восени 2012 року призваний на військову строкову службу. Через два роки після її закінчення, для захисту своєї Батьківщини, Сергій прибув за власним бажанням до військового комісаріату, після чого був прийнятий на військову службу за контрактом до лав Національної Гвардії України. По закінченню контракту перейшов на військову службу до ЦУО ПвК "Схід".

"Велике горе спіткало нашу родину. Загинув ще один Герой України, рідний племінник мого чоловіка. Сергій був лікарем, рятував. А себе не зміг уберегти. Порядна та чесна молода душа вже з Богом. Слава Героям", – написала на своїй сторінці у Фейсбук родичка загиблого Лариса Цепух.

Поховають відважного бійця на малій батьківщині, де оголошено триденну жалобу. По дорозі на Волинь тіло Героя привезли до ЦУО ПвК "Схід", де командування військової частини, товариші по службі, друзі та родичі вшанували пам’ять Сергія Цепуха.

Як повідомляв "Апостроф", 8 серпня 2018 року під час виконання військового обов’язку в зоні ООС загинув 34-річний військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади, мешканець міста Южне Віктор Кандалюк.