RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​З'явилося зняте з безпілотника відео, як "каравани" вантажівок з Росії ганяють через кордон в Донецьк

Безпілотник зафіксував колони вантажівок, які посеред ночі в'їжджали в Україну і виїжджали з неї по грунтовій дорозі в районі, де відсутні прикордонно-пропускні споруди.

Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні.

"7 серпня о 22:15 БПЛА СММ дальнього радіусу дії виявив колону з 8 шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками (п'ять "КамАЗ-4310", а решта - невстановленої моделі), яка рухалася в східному напрямку по дорозі поблизу окупованого населеного пункту Чистякове (62 км від Донецька)", - йдеться в повідомленні.

Далі, згідно з даними ОБСЄ, біля н. п. Манич (непідконтрольний уряду, 76 км на схід від Донецька) "караван" згорнув на схід і продовжив шлях по грунтовій дорозі, що перетинає кордон.

Після цього була зафіксувана друга колона, яка слідувала в західному напрямку від кордону з Російською Федерацією по тій же грунтовій дорозі. Незабаром з'явилися ще дві колони.

Ближче до півночі перша колона виїхала з України по тій же грунтовій дорозі. Пізніше до другої колони приєдналися ще два КамАЗи, які також рухалися в напрямку від кордону з Російською Федерацією.

Над ранок 8 серпня, за спостереженнями Місії, низка машин, що слідувала на захід України, зупинилася на південній околиці н. п. Кришталевий (кол. Красний Луч, непідконтрольний уряду, 56 км на північний захід від Луганська).

Як повідомляв "Апостроф", в зоні бойових дій на Донбасі військові сапери виявили міни, які потрапили в Україну з території РФ.