RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Запроданець з Криму отримав умовний термін за держзраду: подробиці рішення суду

Депутат підконтрольної Кремлю так званої Євпаторійської міськради Сергій Осьмінін, якого звинувачували в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, уклав угоду зі слідством, йому призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим, передає Крим.Реалії.

"Деснянським районним судом Києва затверджено угоду про визнання винуватості, укладену з прокуратурою Автономної Республіки Крим з громадянином України – депутатом так званого незаконно створеного органу «Євпаторійська міська рада» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і призначено останньому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням, якщо він упродовж іспитового строку тривалістю в 3 (три) роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також уточнили, що умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які відповідно до Кримінального кодексу України обтяжують покарання.

Осьмінін був затриманий співробітниками СБУ 3 квітня. Він підозрювався в участі в діяльності "самооборони Криму" і захопленні адміністративних будівель на півострові. Йому загрожувало до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 1 серпня в Кіровоградській області співробітники СБУ затримали колишнього військового, якого підозрюють в дезертирстві з української армії в Криму під час окупації півострова Росією.