RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На Донбасі впіймали послаців з Росії з паспортами України: опубліковані фото

Правоохоронці Об’єднаних сил викрили громадян з паспортами двох держав, які намагалися проникнути до району проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Як стало відомо, наприкінці липня 2018 року було викрито чотирьох громадян України, які намагались проникнути до району проведення операції Об’єднаних сил, маючи при собі приховані паспорти громадян Російської Федерації. При цьому, у одного з них документи були оформлені на різні ім’я та прізвища.

"Під час проведення фільтраційних заходів військові контррозвідники СБ України зі складу Об’єднаних сил установили, що троє громадян України, уродженці Донецької області, тривалий час перебуваючи на території Росії, у 2014 та 2015 роках добровільно отримали паспорти громадян "країни агресора" та приховували даний факт. Інший "земляк" у 2010 році, під час отримання громадянства України, змінив прізвище та ім’я, а також написав зобов’язання щодо відмови від громадянства Російської Федерації протягом 2 років. Проте взятого на себе зобов’язання не виконав", - розповіли в прес-центрі.

Правоохоронці не виключають, що затримані могли бути направлені на мирну територію України кураторами із Росії для організації та проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації напередодні святкових заходів з нагоди Дня незалежності України.

За фактами виявлених порушень чинного законодавства України, Державна міграційна служба ініціювала перед адміністрацією президента України розгляд питання щодо позбавлення порушників громадянства України.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні українські бійці спіймали на Донбасі "туриста" з Росії.