RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Масштаби жахливі: Фірсов показав фото нелегальних бурштинових клондайків

В результаті нелегального видобутку бурштину у Волинській, Житомирській та Рівненській областях природа зазнала великих втрат, а масштаб розкрадань - просто жахливий.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише народний депутат Єгор Фірсов, який побував на місцях незаконного видобутку бурштину.

"Довго збирався з'їздити в райони нелегального видобутку бурштину, і ось, нарешті, здійснив ці плани. Звичайно, я вже бачив фото і відео нелегальних клондайків, розумів, як це виглядає, але живцем картина все одно вражає. Побував у Волинській, Житомирській, Рівненській областях. Масштаби розкрадань жахливі. Втрати природі - жахливий ще більш", - написав він.

Фірсов зазначив, що "поки бродив по цим знівеченим, витоптаним, перекопати гектарів того, що ще кілька років тому було лісом, впав зовсім засмутився".

"Здається, в цих місцях тепер якась абсолютно згубна енергетика", - вважає він.

Нардеп зазначає, що незважаючи на весь шум навколо незаконного видобутку бурштину, все в порожню.

"Ми продовжуємо вбивати власну країну. Знищуються тисячі гектарів лісу, а бюджет не отримує від цього жодної копійки. Все йде в кишені продажним чиновникам, поліцейським, прокурорам і місцевим бандитам. Таке варварське ставлення до власної землі можна побачити хіба що в найвідсталіших країнах Африки і на Гаїті, де так само в гонитві за миттєвим прибутком знищуються ліси, а природні багатства продаються за безцінь ", - зазначив він.

Фірсов підкреслив, що Україні потрібно терміново рятувати ситуацію і "зупиняти цей колективний суїцид".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: