RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Напад на міськраду Харкова: з'явилися резонансні деталі про нападника

Невідомий, який скоїв напад на міськраду в Харкові в ніч на понеділок, 20 серпня, був п'яний.

Про це під час брифінгу розповів начальник ДУ НП в Харківській області генерал Олег Бех.

"Попередньо, можу вам повідомити, що в його крові (стрілка - ред.) знайдено більше 2 проміле алкоголю, можливо, це буде 2,4 проміле", - сказав він.

За його словами, на даний момент в розпорядженні поліції знаходяться лише попередні результати і необхідно дочекатися офіційного висновку медиків.

"Те, що він перебував під дією алкогольних напоїв або наркотичних засобів, так, це підтверджується", - уточнив Бех.

На місці події слідчо-оперативна група вилучила 26 гільз. Крім того, в поліції вже розглядають ряд версій скоєння злочину.

"Зокрема, вбивство скоєно з хуліганських спонукань, з невідомих причин, вбивство скоєно на підставі особистої неприязні до міської ради, керівництва міськради, або до охоронної структури, яка охороняла адмінбудинок, або привернення уваги до своєї особи з метою якихось вимог", - зазначили правоохоронці.

Бех повідомив, що у стрільця вилучили два стартових пістолети, перероблені в бойові. За його словами, при ньому також були різьблення, для того, щоб стріляти за допомогою глушака.

Також, за попередньою інформацією, у зловмисника не було спільників і він діяв самостійно. До того ж відомо, що крім обстрілу міськради, нападник намагався стріляти по автомобілю Skoda.

Як повідомляв "Апостроф", раніше біля міськради Сум влаштували масову бійку, в ході якій постраждали декілька осіб.