RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Напад на міськраду в Харкові: стали відомі прізвище та деталі біографії убитого стрілка

Через добу після НП в будівлі мерії Харкова в Нацполіції назвали ім'я вбивці. Ним виявився колишній військовий, 47-річний Олександр Поярков. За інформацією поліції, чоловік був замкнутий, ні з ким не спілкувався, жив з дружиною, діти жили в квартирі окремо, батьки також окремо.

Про це розповів начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Олег Бех, зраджує Kharkiv Today.

"Він військовослужбовець. Перевіряємо, не ніс він службу в гарячих точках. Є інформація, що він був снайпером, але вона перевіряється. У нього є батьки і сестра. Сім'я сусідами характеризується як нормальна, сварок вони не чули, проблем не було. Олександр був замкнутий, потайний, ні з ким не спілкувався. він не був судимий. Крім того, він був військовозобов'язаним ", - повідомив начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Олег Бех.

Слідчим вдалося з'ясувати, що Поярков був за професією слюсар, служив ще за часів СРСР, в АТО участі не брав.

Перед тим, як влаштувати стрілянину в міськраді, він убив свою дружину у власному будинку, зробивши п'ять пострілів.

"Близько 00.30 в Холодногорский відділ поліції надійшла інформація, що в провулку ТОКАРЕВСЬКИЙ, 6/3 знайдена жінка з вогнепальними пораненнями. Слідчо-оперативна група побачили жінку з кількома вогнепальними пораненнями - в ліве око, щелепу, шию, кисть і передпліччя. Вона закривалася руками . Вона перебувала біля свого ліжка мертвою. В ході огляду знайдено багато зброї, автомат, 4 пістолети, гвинтівку з оптичним прицілом, сім рідних і два порожніх магазину, банку з металевою стружкою і порох, який дозволяє переробляти зброю та інші предмети ", - повідомив Олег Бех.

У поліції також повідомили, що Наталя і Олександр Поярков одружилися восени 2014 року, до цього жили 9 років. У кожного з подружжя були діти від попередніх шлюбів. Відомо, що Олександр Поярков працював слюсарем-рихтовщиком, займався ремонтом транспорту, 31 березня 2018 він звільнився через невиплату зарплати. Є інформація, що на цьому грунті він почав пити і знаходився в депресії.

За словами Беха, на місці події знайдено багато порожніх пляшок з-під пива. Є свідчення свідків, згідно з якими в сім'ї почалися сварки, дружина повідомила своєму чоловікові, що планує розлучитися, якщо він не припинить.

Убивши дружину, Поярков пішов у центр Харкова. Напевно, рішення про стрілянину виникло раптово, спонтанно, припускають співробітники Нацполіціі. Але це поки тільки припущення. До міської влади, охорони він не причетний - ця версія поки підтвердження не знаходить.

Всю зброя на місці вбивства вилучено. Вилучено також комп'ютери з дому, слідчі з'ясовують, чи не причетна зброю до інших правопорушень. З якою метою Поярков зберігав стільки зброї, поки невідомо. Ніхто зі знайомих не знав, що у нього була зброя і він займався переробкою зброї в кімнаті, де вони жили. У спальні стояв верстат для переробки зброї.
"Ніхто з родичів не знав, що він виготовляє зброю. Верстат з виробництва зброї був професійний. Стояв біля ліжка", - сказав Бех.

Нагадаємо, НП в Харківській міськраді відбулося в 00.37 20 серпня. Чоловік відкрив стрілянину по будівлі міськради. Охоронці вийшли на звуки, подумавши, що невідомі підривають петарди. Одного з охоронців Поярков поранив, після чого обидва співробітники приватної охоронної компанії сховалися в будівлі міськради. Випустивши кілька куль в будівлі мерії, чоловік зі зброєю вийшов на вулиці і смертельно поранив патрульного, який приїхав на виклик. Дмитру Кирієнко було 29 років, у нього залишилася дружина і маленька дочка.

Раніше "Апостроф" писав, що у Харкові знайшли мертвою дружину чоловіка, який влаштував криваву стрілянину в будівлі місцевої міської ради.