RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Підозрювані ветерани АТО розповіли про організацію нападу на Гандзюк

Замах на активістку Катерину Гандзюк в Херсоні було скоєно нібито через її корумпованість та проросійські погляди.

Про це повідомляє День.

Так, по даним слідства, що підозрюваний Горбунов придбав в Каховці дві пляшки розчину акумуляторної сірчаної кислоти, яка зберігалася на складі ТОВ "Зерма-Україна". Цей факт підтвердив продавець. Він сказав, що Горбунов придбав кислоту 6 липня 2018 року.

Горбунов заявив, що організувати замах на Гандзюк йому, Васяновичу, Грабчук та Вишневському запропонував Торбін. Той пояснив, що "Гандзюк є корумпованим чиновником і має проросійські погляди", тому їй необхідно нанести тілесні ушкодження. Горбунов повідомив, що за покупку кислоти він отримав від Васяновича $300, від подальших дій відмовився.

Горбунов дізнався на відео Грабчук чоловіка, який біжить від будинку Гандзюк.

Вишневський повідомив, що Торбін запропонував по $500 йому, Васяновичу, а також його товаришеві з позивним "Муравей" за вчинення злочину проти Гандзюк.

Вишневський уточнив, вранці 31 липня 2018 року він, разом з Васяновичем і "Муравйом" прибули до будинку Гандзюк на автомобілі торбину. Разом з ним вони вийшли з авто, а Васянович залишився в салоні. Через деякий час до будинку під'їхав автомобіль, на якому їздила на роботу Гандзюк. Він повідомив про це Васяновичу і почав рух у напрямку магазину АТБ, що стало сигналом про вихід з дому потерпілої.

Як повідомляв "Апостроф", мережі обурило дивне нагородження поліцейського у Львові в зв'язку з затриманням молодих людей, які розмалювали стіну написом з питанням про те, хто замовив напад на активістку Катерину Гандзюк.