RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З'явилося невідоме раніше відео наслідків смертельного удару по ЗСУ на Донбасі

У мережі з'явилося раніше неопубліковане відео з гарячої точки військового конфлікту на Донбасі в 2014 році, коли загинули близько десяти чоловік з добробатов і ЗСУ.

Відповідне відео опублікував Олексій Кущ в Facebook.

"Це відео раніше не публікувалося. Спогади дуже важкі. І час не лікує, то все брехня! Просто постійний біль стає частиною життя. Ранок 17 серпня 2014 року. Напередодні ввечері розташування 40 БТО "Кривбас" було обстріляно з РСЗО.
На відео показано наслідки прильоту однієї ракети, внаслідок чого було поранено більше десятка воїнів різних підрозділів добровольців та ЗСУ,і двох убито одразу. А таких того вечора прилетіло не одна ракета. Усього 18 поранених і до ранку вже три 200-х. Саме під колесами зафіксованого на відео "Урала", прикриваючи собою від постійних розривів, я із бійцем-очаківцем перев'язували командира 73-го морського центру спецназу Олексія Зінченко, який, як з'ясувалося, отримав смертельні поранення і вранці 17 серпня помер у лікарні Старобешево. Усе, що я запам'ятав про нього, це його майже неприродна стійкість, стриманість і холоднокровність. Він так тримався, наче йому не руку із животом пошматувало, а пальця ножем врізало. А ще велетенський зріст і богатирська статура. Носилки із ним несло чотири чоловіки і три рази четвірки мінялися.
Того вечора було пекло", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-бойовик ЛНР розповів, як переганяв військову техніку з Росії на Донбас.