RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Стрілянина в Джексонвіллі: названо ім'я вбивці і його мотиви, опубліковано відео

Американська поліція назвала ім'я чоловіка, який влаштував стрілянину в торговому центрі міста Джексонвіль (штат Флорида), де проходив онлайн-турнір з комп'ютерної гри Madden NFL 19.

Повідомляється, що нападником був 24-річний Девід Кац, пише Los Angeles Times.

Як стало відомо, він приїхав в Джексонвіль з Балтімору, щоб взяти участь в турнірі. За результатами гри Кац вилетів з турніру, що привело його в невимовну лють. Саме тоді він схопився за пістолет і розстріляв своїх суперників по грі.

Після цього Кац наклав на себе руки.

Про інші можливі мотиви Каца, а також інших підозрюваних не повідомляється.

Офіційно в поліції повідомляють, що загинули три людини, включаючи самого Каца. Ще 11 осіб отримали поранення в наслідок стрілянини. Ще двоє людей отримали "інші поранення".

Девід Кац. Фото з відкритих джерел

Тим часом в Facebook з'явився фрагмент трансляції, на якому коментатори представляють Каца перед фатальною грою.

"Ви не побачите багато емоцій від нашого Бреда (ігровий псевдонім Каца - Апостроф), цей хлопець, Девід Кац, спокійний як камінь. Він весь в справі. Він тут не заради досвіду, тільки щоб пройти далі. Він тут не для того, щоб завести друзів. Він весь в справі і сфокусований ... "

Як повідомляв "Апостроф", в Манчестері (Велика Британія) невідомий відкрив вогонь по людям. Унаслідок стрілянини щонайменше 10 людей потрапили до лікарні. Більшість постраждалих отримали не небезпечні для життя поранення.