RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо, яку техніку і озброєння надсилає Путін на Донбас

Росія продовжує постачати бойовикам на Донбасі найрізноманітнішу техніку, в тому числі і свої сучасні розробки.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Ми бачимо якісь нові зразки озброєння у вигляді танка Т-72, сучасних комплексів радіоелектронної боротьби, радіотехнічної розвідки. Але вони перекидаються на Донбас в дуже обмеженій кількості. Йде, скоріше, обкатка нових озброєнь російської армії. Загалом, в усьому світі збройні конфлікти використовувалися як полігон для нових озброєнь", - сказав він.

Експерт зазначив, що для Росії використання Донбасу проблематично, "оскільки виявлення будь-яких російських озброєнь на Донбасі дає чергове свідчення того, що Кремль має пряме відношення до бойових дій".

Тому, за словами Тимчука, вони перекидають озброєння в досить обмеженій кількості.

"Основне озброєння - це те, що є в арсеналі української армії. Це танки Т-64 і Т-72 в різних модифікаціях. Хоча росіяни думають, що вони розумніші за всіх, але постачають туди модифікації Т-72, які є тільки у російській армії - у нас просто немає таких схем. Бронетехніка та ж сама - БМП-1, БМП-2, МТЛБ і так далі", - підкреслив він.

Тимчук також зазначив, що Росія поставляє на Донбас боєприпаси, які знімаються зі зберігання "і, по суті, таким чином Росія утилізує боєприпаси, у яких закінчується або вже закінчився термін використання".

Саме ці боєприпаси становлять величезну проблему для України, оскільки вони часто не спрацьовують і пізніше хтось буде змушений їх знешкоджувати.

"Це дуже серйозний фактор фактичного мінування території. Коли ми говоримо про елементарне розмінуванні, то міни і мінні поля, які встановлюють бойовики, втрачаючи і навіть не складаючи карти - це тільки півсправи", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Те, що відбувається на Донбасі - розминка, восени варто чекати загострення - Дмитро Тимчук.