RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"​Влада Криму" списала хімічний колапс в Армянську на спеку

Причиною викидів шкідливої речовини на півночі Криму є спека і тривала відсутність опадів.

Про це повідомив російський віце-прем'єр півострова Ігор Михайличенко, передає "Крым.Реалии".

"За попередніми даними досліджень, причиною випадання речовини є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного філією ТОВ "Титанові інвестиції". Випадання речовини сприяло тривале підвищення температури атмосферного повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувача", - сказав Михайличенко.

За словами віце-прем'єра півострова, прокуратурою Армянська щодо керівництва філії ТОВ "Титанові інвестиції" мають намір винести подання про усунення порушень, виявлених при експлуатації кислотонакопичувача.

"Розглядається питання залучення керівництва підприємства до адміністративної відповідальності за недотримання екологічних вимог при поводженні з промисловими відходами", - сказав він.

В ніч з 23 на 24 серпня в місті Армянськ стався викид невідомої речовини. Користувачі соцмереж писали, що

на дахах будинків і на листі дерев з'явився жовтий наліт, а в населеному пункті кілька днів стоїть запах кислоти.

27 серпня російські влади Армянська повідомили, що готують запит керівництву заводу "Кримський титан" з приводу викидів в атмосферу.

28 серпня Аксьонов написав на своїй сторінці в Фейсбуці, що ситуація в Армянську "виходить за межі норми".

У МНС Росії по Криму стверджують, що до них не надходили скарги від жителів північних міст півострова після повідомлень про промислові викиди в районі Армянська і Красноперекопська.

Завод "Кримський титан" розпочав роботу ще в 1971 році, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Groop DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану - речовини, що застосовується в лакофарбовій, гумотехнічної промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод "Кримський титан" являє собою екологічну загрозу для Херсонської області.

Як повімляв "Апостроф", очевидці продовжують публікувати фотографії, які доводять факт екологічної катастрофи, що сталася в окупованому Армянську, на півночі Кримського півострова, а в Росії продовжують все заперечувати.