RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Біля Кривого Рогу стався витік хімікатів: люди в паніці

Поблизу Кривого Рогу стався масштабний витік хлору.

Про це повідомляє ТСН.

Інцидент стався рано вранці, в понеділок, 3 вересня на міськводоканалі в селі Радушне, розташованому поблизу Кривого Рогу.

"Чому не працювали сирени, людей ніхто не сповіщав, про що думає староста. План ліквідації аварії хоч є в сільраді, вони й самі не знають, що треба робити", - цитує видання слова місцевого жителя Миколи Марчука.

При цьому, місцевих жителів не сповістили про аварію. Їм доводиться дізнаватися про все з соцмереж.

"На складі хлору водоканалу серйозна аварія. Витік хлору. Все за сімома замками. Прохання не панікувати. Закрийте вікна, не виходьте на двір. Вітер несе в сторону Миролюбівки", - написав у соцмережі член громадської організації "РадПортал" Андрій Кургуз.

За даними місцевих видань, витік хлору стався через те, що "зірвало вентиль під час заміни сальника". В результаті постраждали три слюсаря, співробітники "Кривбасводоканал".

З чуток, мова йде про витік близько 250 кг отруйного хлору. За даними ЗМІ, люди в паніці, багато хто стверджує, що почали відчувати ознаки отруєння хлором - першіння в горлі і запаморочення.

Також довелося скасувати урочисті лінійки в школах в Радушному і сусідньому селі Гречані Поди. Дітей евакуювали в Водяне. Люди запасаються водою.

У свою чергу депутат Криворізької ради опублікував в Facebook заспокійливе по електронній пошті посилання на ГосЧС.

"ДСНС офіційно повідомило, витік хлору ліквідовано, 30-35 кг, хмара ліквідовано водною завісою, здоров'ю та життю людей нічого не загрожує. Впоралися за 35 хвилин з моменту витоку. Ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", жителі окупованого Росією кримського міста Армянськ пишуть в соцмережах, що через викид невідомої хімічної речовини в місті і околицях зафіксовано мор тварин.