RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Російські силовики заарештували чергове українське судно: стали відомі подробиці

Прикордонники ФСБ РФ в акваторії Чорного моря, біля берегів окупованого Криму затримали українське риболовецьке судно "ЯОД-2105" з чотирма членами команди.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим і Севастополі на своїй сторінці в Facebook.

Українці були затримані ще 27 серпня, проте інформація про це була опублікована лише 3 вересня.

Слідчий відділ ГУНП в Криму і Севастополі порушив кримінальні виробництва за фактами захоплення українського маломірного рибопромислового судна і незаконного затримання чотирьох громадян України.

Пізніше, 4 вересня, прес-служба так званого "прикордонного управління ФСБ Росії по Криму" підтвердила затримання українців, чотирьох жителів Одеської області.

"В ході опитування капітан і члени екіпажу визнали, що займалися пошуками і розробкою місць видобутку водних біологічних ресурсів", - додали у відомстві, зазначивши, що на шхуні були виявлені знаряддя лову камбали-калкан - мережі і пристосування для подальшого транспортування улову.

Відзначається, що українців тримають на прикордонній заставі Севастополя.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Росія також продовжує регулярні затримання кораблів з українських портів в Азовському морі. Детальніше про це читайте в матеріалі: У України є два варіанти проти Росії в Азовському морі - Дмитро Тимчук.