RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Кам'янському банда жорстоко побила підлітка: там з'явилися свої "смотрящі"

У місті Кам'янське Дніпропетровської області хлопця-школяра жорстоко побила місцева банда.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповідає мати постраждалого, Марія Вєтрова.

За її словами, на дитину влаштували справжнє полювання.

Марія стверджує, що напад на її сина відбувся за наводкою двох його екс-подруг і приятеля, "сина помічника депутата". В атаці брала участь ціла група людей: двоє били, ще два десятка просто стояли і спостерігали, навіть не намагаючись викликати поліцію.

"За його словами, за ним полювали, і кілька разів уже не вийшло його побити, але вчора таки побили... Били ногами в живіт, кулаками по обличчю, пояснюючи, що це за те, що він нібито бив Дарину і Лізу Ільченко (знайомі потерпілого. - ред.), а ще не захищав Микиту (сина помічника депутата), коли недавно того били. Артем же при цьому не був присутній ", - розповідає Вєтрова.

Далі в оповіданні жінки з'явилися ще більш моторошні подробиці. Її син зізнався, що в місті нібито існують "смотрящі", які спостерігають за бійками і вирішують, кого бити, а кого - ні.

"Нещодавно били хлопця, який живе поза цією бандитською" системи міста "за наводкою якийсь дівчинки, мабуть, яку він відшив (тут дівчинки в прямому сенсі вішаються на хлопчиків, особливо пристойних). Хлопець опинився в лікарні з черепно-мозковою", - пише Марія.

Побитий підліток у всьому звинувачує обстановку в місті, проте його мати переконана, що причина криється зовсім не в цьому.

"Мама, ти не розумієш, це таке місто". "Ні, Артем, це не місто таке, а люди такі, люди-пацюки", - зазначила Вєтрова.

Відомо також, що жертвами буллінгу недавно стали ще двоє хлопців. Однак місцева молодь боїться звертатися в поліцію, тому що вважає, що це погіршить їх відносини з "підліткової мафією". Вони навіть побоюються, що їх можуть вбити.

"А банда недоумків підліткового віку ходить і за наводкою б'є натовпом "тих, хто згрішили ", на яких "скаржаться". Це повинно бути зупинено. Кам'янське. Черемушки (житловий масив. - Ред.)", - резюмувала мама постраждалого підлітка.

У коментарях до посту між користувачами соцмереж розгорілася дискусія щодо "провини" міста в ситуації, що склалася. Деякі переконували, що така криміногенна обстановка склалася там давно, багато ж - що винен не населений пункт, а окремі його жителі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в місті Коростень Житомирської області школярі жорстоко побили восьмикласника.