RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Хімічна катастрофа в Криму: опубліковані свіжі фото і відео

Жителі окупованого Армяска продовжують скаржитися на погіршення здоров'я, особливо дітей, а також публікують свіжі фото і відео того, що відбувається з природою в наслідок хімічних викидів з заводу "Кримський титан".

Про це повідомляє видання "Крим.Реаліі".

"Перше, що кидається в очі разом з відчуттям легкого першіння в горлі і носі по приїзді в містечко хіміків Армянськ - велика кількість дерев, які частково або повністю скинули листя. Немов на вулиці не початок осені, а друга половина жовтня. В неприродному листопаді спостерігаються особливості: оголили свою крону абрикоси, у всьому золотом убранні берези, бура облямівка на ще зеленому листі шовковиці, рум'янець на листі клена. І ще одна деталь: в'янення природи більше помітно на відкритих ділянках, в оточених з усіх боків житловими будинками двору х зелені побільше", - пише видання.

Повідомляється, що городяни безпосередньо пов'язують загибель рослинності з токсичними вітрами, випарами з заводу "Кримський титан". Але розуміють, що безсилі.

"Це при Україні можна було підняти "кіпіш", перекрити дорогу, а зараз це, самі розумієте, не дозволено. Поліція моментально приїде і скрутить", - пояснила одна з відвідувачок лікарні, яка на собі і своїх рідних відчула "дію" випарів.

Люди, які десятки років пропрацювали на "Титані" заявляють, що за останні 50 років нічого подібного на заводі не було.

"Я там сорок років пропрацювала технологом, а тепер десять років на пенсії. Всі сливи з виробничих цехів з рідкими, в тому числі сірчаною кислотою, і твердими речовинами йшли в відстійник. Зверху все це заливалося водою, вода надходила з Північно-Кримського каналу. Такого ніколи не було, що вода в відстійнику висихала. Все це контролювалося. П'ятий рік вода з каналу не надходить, сонце смажить. Не знаю точно, що могло там статися", - розповіла жінка, яка привела до лікарні двох онуків з підвищеною температурою.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в місті Армянськ стався викид невідомої речовини. Користувачі соцмереж писали, що на дахах будинків і на листі дерев з'явився жовтий наліт, а в населеному пункті кілька днів стоїть запах кислоти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові подробиці і відео хімічної катастрофи в Криму.