RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал в Одесі: психічно хвора дитина місяцями ґвалтувала дітей у притулку

В одному з дитячих будинків Одеси 16-річний підліток з психічним захворюванням протягом декількох місяців безкарно ґвалтував і бив інших дітей.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook радник голови Одеської обласної державної адміністрації з питань захисту прав дітей Артем Поланський.

Він розповів, що "на вигляд тихий і хворобливий" Д. потрапив до притулку в 2015.

"Хлопчик почав дорослішати, сьогодні це вже 16,5 річний підліток. І приблизно з грудня 2017 року розпочав шукати вихід своїм "бісам". А саме - бродити вночі голим по притулку, гвалтувати дітей молодшої групи, а в разі відмови - знущатися над ними і бити", - написав Поланський.

При цьому він зазначив, що про ситуацію стало відомо зовсім випадково 30 серпня 2018 року.

"Обласна Служба у справах дітей намагалася влаштувати цього підлітка в Дитячий будинок сімейного типу, вже знайшли такий як раз для нього. І раптом - "а Д. в психіатричній лікарні зі вчора, девіантна поведінка і сексуальні розлади, вже поставлені три шифри". Саме так і дізналися про те, що він робив мінімум 8-9 місяців ... ", - написав Поланський.

Співробітники обласної Служби у справах дітей вже опитали малят в притулку і отримали підтвердження звірств хлопця. Розпочато розслідування за статтями 155 і 156.

Разом з тим, як пише чиновник, з притулку "дивним чином" зникли всі карти психологічної роботи з дітьми та журнал спостережень.

"Цих документів просто немає. Проводилася якась робота, не проводилася - невідомо. Жодної картки. Жодного запису. 8 річний І., найбільш морально потерпілий з боку Д., три місяці спав під ліжком і боявся вставати вночі в туалет. Розповідати в деталях, що і як було - вибачте, не хочу. Коли це розповіли мені, я не спав всю ніч. Нереально", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про побиття дітей в одному з одеських притулків.