RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Справа Савченко: стали відомі дані про організатора перевороту в Україні

Встановлено особу організатора у справі, в якій Володимир Рубан та народний депутат Надія Савченко підозрюються в плануванні перевороту і захопленні державної влади, підготовці теракту, сприянні терористам, а також в посяганні на життя державних діячів.

Про це в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"У нас встановлено, хто це організовував. Доказів для того, щоб оголосити йому підозру, на даний момент недостатньо", - сказав він.

Згідно з інформацією, у терактах повинні були прийняти участь три десятки осіб.

"Для загальної системи хаосу там повинно було бути до 30 чоловік. Ми встановили того, хто займався цією організацією. Ми локалізували. Я не хочу (називати його ім'я, - ред.)", - додав головний військовий прокурор.

Нагадаємо, народний депутат України Надія Савченко готувала теракти, в результаті яких могли постраждати до 10 тис. оcіб.

Також її підозрюють у спільній з затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на президента України Петра Порошенка. Рубана затримали 8 березня на лінії розмежування на Донбасі. Він перевозив велику партію зброї. Наступного дня київський суд заарештував його на 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", ГПУ показала значний арсенал зброї терористки Савченко.