RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилося фото начальника СІЗО в Криму, що бив українця Балуха

Українського політв'язня в Криму Володимира Балуха побили через непокору начальнику СІЗО Сімферополя.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналістка Наталія Двалі, посилаючись на заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Як зазначається, Балух відмовився за наказом начальника СІЗО встати на коліна.

"Балуха побили. Сьогодні. Сильно. На 180-й день голодування. Не підкорився начальнику СІЗО. Били по печінці, спині, голові. Лежачого, руки в наручниках за спиною... На фото зліва - той самий начальник сімферопольського "федеральної казенної установи "Слідчий ізолятор №1 Управління ФСВП", полковник внутрішньої служби Бережний Сергій Володимирович. Саме під його чуйним керівництвом проводилася виховна робота з українським політв'язнем Володимиром Балухом, який відмовився встати на коліна", - пише журналістка.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Балух голодує з 19 березня. За словами його адвоката Ольги Дінзе, його "мучать сильні головні болі, запаморочення, болі в спині і печінки. Він приймає знеболюючі препарати".